Akkerbouwbedrijf familie Pardijs

Over Akkerbouwbedrijf familie Pardijs

Lid geworden in december 2020

Wij zijn André en Gea Pardijs. In het Gelderse plaatsje Voorst hebben we met ons gezin een akkerbouwbedrijf, waar we onder andere aardappelen, uien, suikerbieten en maïs verbouwen. Ons bedrijf is een echt familiebedrijf, dat we hopen weer door te geven aan de volgende generatie. Tenminste, als het rondom alle wet- en regelgeving te doen blijft!

In vergelijking met akkerbouwbedrijven in bijvoorbeeld de Flevopolder is ons bedrijf vrij klein. Maar juist omdat we niet grootschalig produceren, kunnen we onze producten goed zelf afzetten, zonder dat we daar tussenhandelaars voor nodig hebben.

Groenteboeren en horecabedrijven nemen onze aardappels af  en via huisverkoop kunnen ook particulieren genieten van de prachtige producten die we verbouwen.

We zien onze klanten graag terug en daarom is de kwaliteit van onze producten ontzettend belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat niet alleen het ras, maar ook de grondsoort en de wijze van bemesten uitmaakt of een aardappel vastkokend of juist kruimelig is? Dat geeft aan hoe belangrijk onze werkwijze bij onze producten is.

We lopen graag voorop met ontwikkelingen in onze sector. Zo schaften we een spuitmachine aan waarmee we heel gericht en beperkt gewasbeschermingsmiddelen kunnen toedienen. Zo dringen we het gebruik van deze middelen steeds verder terug, wat ten goede komt aan het milieu en onze portemonnee.

Ons bedrijf is onderdeel van landgoed Beekzicht. De beplanting op en rond het bedrijf worden dan ook mede bepaald door het landgoed. Zo past het bedrijf landschappelijk mooi in de omgeving.

Graag willen we ons bedrijf zichtbaarder maken en samen met andere boeren optrekken om aan de maatschappij te laten zien hoe wij ons werk doen en wat er bij komt kijken om een lekkere aardappel te telen. Daarom doen we mee met IJsselvallei Boert en Teelt Bewust!

Bijzonderheden

Akkerbouwbedrijf Familie Pardijs
Watergatstraat 3
7383 BC Voorst

Bestand:Facebook f logo (2019).svg - Wikipedia  Akkerbouwbedrijf Pardijs

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Natuur
Beeldkwaliteit