Bissems Hofstede

Over Bissems Hofstede

Lid geworden in januari 2020

Wij zijn Annet Schrijver en Gert-Karel Bruggert. Met ons gezin wonen en werken wij op ons melkveebedrijf ‘Bissems Hofstede’ in Marle, langs de IJssel.

Op ons bedrijf lopen rond de 95 melkkoeien en bijbehorend jongvee. De dieren verblijven in een stal, die comfortabel voor de dieren is ingericht. De koeien worden gemolken met melkrobots, en hebben zo zelf de mogelijkheid te kiezen wanneer ze gemolken willen worden. Een groot deel van het jaar lopen de koeien in de wei. In de winter staan ze op stal, dan is het in de weilanden te nat en groeit er te weinig gras.

De rubberen matten op de dichte vloeren in de ligboxenstal zorgen voor meer sta- en loopcomfort voor de melkkoeien. Het management van onze boerderij moet op ieder onderdeel in de bedrijfsvoering goed in elkaar steken en dit zorgt dan tevens voor een goede kringloop op ons bedrijf.

We vinden het belangrijk om aan de burgers uit te leggen wat we doen en waarom we het doen. Zo hebben we met een aantal collega’s een middag georganiseerd voor burgers over kringlooplandbouw. Erg leuk om zo met anderen in gesprek te gaan.

Mensen zijn enthousiast over onze sector, en dat levert ons weer de nodige energie en plezier op. Momenteel zijn we bezig om een gastenverblijf op te zetten, om onder andere nog meer de verbinding op te zoeken met de maatschappij.

Door mee te doen met Boert Bewust hopen we dat deze verbinding nog verder versterkt wordt!

Bijzonderheden

Melkveehouder Bissems Hofstede
Marledijk 33
8198 KP Marle

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit