Fruitkwekerij Klomp

Over Fruitkwekerij Klomp

Lid geworden in januari 2020

Wij zijn Henk en Hanny Klomp. Samen wonen en werken wij op ons fruitbedrijf in Twello. Daar telen we appels, peren, kersen en pruimen op ruim 15 hectare land.

Van de fruitsoorten die we telen, hebben we diverse rassen. De appels, kersen en pruimen verkopen we allemaal zelf aan particulieren via onze boerderijwinkel. De peren gaan voor een groot deel naar de handel, en komen bijvoorbeeld in de supermarkt terecht.

Als fruitteler worden we streng gecontroleerd op een heel scala aan regels. Wij voldoen aan al die voorschriften, en mogen ons daarom GlobalGap gecertificeerd noemen. Die regels gaan onder andere over de wijze waarop we ongedierte bestrijden, omgaan met hygiƫne en bemesting. Zo maken wij bijvoorbeeld gebruik van een spuit waarmee we ongedierte heel plaatsafhankelijk kunnen bestrijden, en er niet onnodig gespoten hoeft te worden.

Door een eigen waterbron kunnen we ook in de droge zomers onze bomen voorzien van water. Maar de steeds warmer wordende zomers maken het een uitdaging om ons fruit goed te laten groeien.

Langs ons bedrijf loopt een klompenpad, waar mensen kunnen wandelen en in het voorjaar genieten van de bloesem. We geven graag een kijkje in de keuken en vertellen wat we allemaal doen en waarom we doen wat we doen.

Tijdens de jaarlijkse open dag rijdt er een treintje door de boomgaard, en kunnen mensen er op een leuke wijze een kijkje nemen.

Door een eigen verkoop te starten in onze winkel, willen we de afstand tussen producent en consument kleiner maken. Door mee te doen met Boert Bewust, hopen we dat deze afstand nog verder verkleind wordt!

Bijzonderheden

Fruitkwekerij Klomp
Kruisvoorderweg 4
7391 TA Twello

Website Fruitkwekerij Klomp

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Natuur
Beeldkwaliteit