Kwekerij de Croon

Over Kwekerij de Croon

Lid geworden in oktober 2020

Wij zijn Johan en Kim de Croon. Samen met onze familie runnen we een glastuinbouwbedrijf in Apeldoorn, net buiten de bebouwde kom.

Op ons bedrijf telen we divers assortiment planten, dat voor het overgrote deel bestaat uit vetplanten. Ook telen we 1 en 2 jarige zomerbloeiers, zodat de kassen en de grond er omheen jaarrond rendement opleveren.

In onze sector gebeurt er veel op het gebied van duurzaamheid. Zo is ons teeltplan zó opgesteld, dat we optimaal gebruik maken van het licht en de warmte van de zon. Op die manier zorgen we ervoor dat planten die we in december aan onze klanten leveren al in september en oktober een flinke groeispurt krijgen en hoeven we minder te stoken om de temperatuur te verhogen in de wintermaanden.

Met alle plantenpotjes en trays die we binnen ons bedrijf gebruiken om planten in te kweken en te vervoeren wordt er veel plastic gebruikt. Nog niet zo lang geleden ontwierpen we een eigen tray van stevig materiaal die we steeds weer kunnen hergebruiken. Onze klanten leveren deze terug, zodat zij ook minder plastic afval produceren. Op het gebied van waterverbruik hebben we ons bedrijf zo ingericht, dat we volledig zelfvoorzienend zijn in opvang en gebruik van regenwater. Zo hoeven we geen kraanwater of water uit de sloot te gebruiken. Zelfs in de droge zomers van tegenwoordig zijn wij zelfvoorzienend.

We vinden het leuk om mensen te vertellen en te laten zien wat er komt kijken bij het telen van verschillende soorten planten. Omdat we meer de verbinding met de consument zoeken doen we mee met IJsselvallei Boert en Teelt Bewust!

Benieuwd naar de herkomst van je pas aangekochte plant? Op de website www.volgjebloemofplant.nl kun je de code die op het bloempotje staat, invoeren en zien bij welke kweker je plant vandaan komt!

Bijzonderheden

Kwekerij de Croon
Klaverweg 29
7325 WJ Teuge

Bestand:Facebook f logo (2019).svg - Wikipedia  De Croon Plants
Website Webpagina Web World Wide - Gratis vectorafbeelding op Pixabay www.decroonplants.nl

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Natuur
Beeldkwaliteit