Kwekerij de Croon

Over Kwekerij de Croon

Wij zijn Johan en Kim de Croon. Samen met onze familie runnen we een glastuinbouwbedrijf in Apeldoorn, net buiten de bebouwde kom.

Op ons bedrijf telen we diverse planten, waarvan voor het overgrote deel een assortiment vetplanten. Ook telen we 1 en 2 jarige zomerbloeiers, zodat de kassen en de grond eromheen jaarrond rendement opleveren.

In onze sector gebeurt er veel op het gebied van duurzaamheid. Zo is ons teeltplan zó opgesteld, dat we optimaal gebruik maken van het licht en de warmte van de zon. Zo zorgen we ervoor dat planten die we in december aan onze klanten leveren al in september en oktober een flinke groeispurt krijgen.  Op deze manier hoeven we zo min mogelijk te stoken om de temperatuur te verhogen in de wintermaanden.

Met alle plantenpotjes en trays die we binnen ons bedrijf gebruiken om planten in te kweken en te vervoeren wordt er veel plastic gebruikt. Nog niet zo lang geleden ontwierpen we een eigen tray van stevig materiaal dat we steeds weer kunnen hergebruiken. Onze klanten leveren deze terug, zodat zij ook minder plastic afval produceren.

Ook op het gebied van waterverbruik hebben we ons bedrijf zo ingericht, dat we volledig zelfvoorzienend zijn in opvang en gebruik van regenwater. Zo hoeven we geen kraanwater of water uit de sloot te gebruiken. Zelfs in de hete zomers van nu zijn wij zelfvoorzienend.

We vinden het leuk om mensen te vertellen en te laten zien wat er komt kijken bij het telen van verschillende soorten planten. Omdat we meer de verbinding met de consument zoeken doen we mee met IJsselvallei Boert en Teelt Bewust!

Op de website www.volgjebloemofplant.nl kun je de code van jouw bloempotje invoeren en dan zien bij welke kweker je plant vandaan komt!

Bijzonderheden

Kwekerij de Croon
Klaverweg 29
7325 WJ Teuge

Bezoek hier de website van Kwekerij de Croon

 

Maatschappij
Milieu
Energie
Natuur
Beeldkwaliteit