Lagerweij’s Pluimveebedrijf

Over Lagerweij’s Pluimveebedrijf

Lid geworden in juli 2020

Wij zijn de familie Lagerweij. We hebben een pluimveebedrijf met leghennen in het Gelderse plaatsje Epe.

Onze kippen worden op verschillende manieren gehouden. Er zijn diverse concepten, zoals het BeterLeven keurmerk (1 ster) en Freiland, waar wij aan voldoen. Zo krijgt een deel van de kippen uitloop in de wintergarten, en loopt een ander deel van de kippen ook buiten in de wei.

De reden om verschillende groepen kippen te houden volgens verschillende voorschriften, is dat onze sector heel gericht moet zijn op wat de markt vraagt. Die vraag kan behoorlijk wisselend zijn, en het is een uitdaging om daarop te anticiperen. Door onze manier van werken, proberen we toch een soort evenwicht te bereiken in vraag en aanbod.

De gezondheid van de dieren krijgt veel aandacht, omdat we weinig mogelijkheden hebben om zieke dieren te behandelen. Hygiënisch werken en veel preventieve zorg zijn daarom noodzakelijk.

Bij ons bedrijf hebben we een ruimte ingericht met automaten waar mensen eieren kunnen kopen. Het is erg leuk om op die manier mensen uit de buurt, en in de zomer ook veel campinggasten te kunnen laten genieten van een vers eitje.

We doen mee met IJsselvallei Boert en Eet Bewust, om zichtbaar te zijn voor onze omgeving, zodat mensen ons (her)kennen en we draagkracht houden voor het voortzetten van ons bedrijf!

Bijzonderheden

Lagerweij’s Pluimveebedrijf
Veenweg 1
Epe

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit