Melkveebedrijf Albers

Over Melkveebedrijf Albers

Lid geworden in juli 2020

Wij zijn de familie Albers. In het plaatsje Nijbroek runnen wij een melkveebedrijf, met daarbij een zorgboerderij.

Op ons melkveebedrijf melken we rond de 290 koeien. Omdat onze koeien niet in de wei lopen, is comfort in de stal van groot belang, evenals een uitgebalanceerd dieet van gras, maïs en diverse andere bijproducten. Het welzijn van de dieren, het voer dat we voeren en de gezondheid van de koeien zijn nauw met elkaar verbonden.

Zo verblijven de dieren in een comfortabele stal, met ruime ligboxen die voorzien zijn van een dikke laag strooisel. Het strooisel produceren we zelf; door de mest van de koeien te scheiden in een dikke fractie (zanderig) en dunne fractie (waterig), kunnen we de dikke fractie prima gebruiken voor de ligboxen van de koeien. Ventilatoren zorgen voor een aangenaam klimaat, niet te warm en niet te koud. Antibiotica gebruiken we alleen bij koeien die een groot risico lopen om uierontsteking te krijgen, en dat zijn gelukkig niet veel koeien.

We zijn trots op onze gezonde dames, die elke dag weer gezonde melk produceren. Die trots laten we graag zien! Door een klompenpad langs ons bedrijf is het voor mensen makkelijk om ons bedrijf te bezoeken, en door de zorgtak komen er ook veel verschillende mensen op ons erf.

Het is voor ons dan ook vanzelfsprekend om mee te doen met IJsselvallei Boert en Eet Bewust; op die manier hopen we in de toekomst nog makkelijker activiteiten zoals een open dag of een fietstocht te organiseren, zodat nóg meer mensen een kijkje kunnen nemen in de stal!

Bijzonderheden

Melkveebedrijf Albers
Zeedijk 11
Terwolde

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit