Melkveebedrijf Bussink

Over Melkveebedrijf Bussink

Ik ben Frank Bussink. In het Gelderse plaatsje Voorst run ik een melkveebedrijf. Ons bedrijf is onderdeel van een landgoed.

Op ons bedrijf houden we rond de 88 melkkoeien en bijbehorend jongvee, de toekomstige melkkoeien. De melk die onze koeien produceren, gaat naar Friesland Campina en is onder dat merk ook te koop in de supermarkt.

Nog niet zo heel lang geleden bouwden we een nieuw deel aan de bestaande stal. Hierdoor konden we volop aanpassingen doen op het gebied van dierwelzijn. Zo hebben de koeien veel ruimte om te lopen en te liggen en hangen er borstels waarmee ze hun vacht kunnen verzorgen.
Onze dieren krijgen in hun leven een aantal inentingen die ervoor zorgen dat de weerstand van de dieren verbetert en het risico op ziekten beperkt. Als gevolg hiervan hoeven we relatief weinige zieke dieren te behandelen, waardoor we ten op zichtte van het landelijk gemiddelde, weinig antibiotica gebruiken.

Met energie gaan we zuinig om en nemen we diverse maatregelen. Voor het overgrote deel zijn we zelfvoorzienend qua energieverbruik, omdat we heel wat zonnepanelen op het dak van de stal hebben liggen. Ik vind het belangrijk om meer vertellen aan de burger wat we doen  waarom je bepaalde keuzes maakt. Met onze deelname met IJsselvallei Boert en Eet Bewust hopen we dit contact met de burger te versterken en ons verhaal te delen!

Bijzonderheden

Melkveebedrijf Bussink
Deventerweg 4
Voorst

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit