Melkveebedrijf De Bolkhorst

Over Melkveebedrijf De Bolkhorst

Lid geworden in januari 2020

Ik ben Harry Bieleman. Samen met mijn zwager en schoonouders werk ik op melkveebedrijf De Bolkhorst in Teuge.

Op ons bedrijf houden we ongeveer 270 melkkoeien. Een deel van het jongvee, de toekomstige melkkoeien, worden bij een andere boer grootgebracht. Een klein deel van het jongvee staat op ons eigen bedrijf.

Het welzijn van de dieren is erg belangrijk voor ons. De stal die we bouwden, voldoet aan strenge eisen op het gebied van welzijn en energie, de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Omdat er een spoorlijn door onze weilanden loopt kunnen we geen weidegang toepassen. Doordat onze koeien het hele jaar op stal staan, krijgen ze een heel constant rantsoen gevoerd. Dit komt hun gezondheid ten goede, en zorgt ook voor een goede en constante melkproductie. De weilanden om ons bedrijf gebruiken we om het gras te oogsten dat we vervolgens op stal aan de koeien voeren. In deze weilanden passen we verschillende vormen van natuurbeheer toe. Zo onderhouden we kleine ‘geriefbosjes’, waar diverse bomen en struiken geplant zijn, en vogels en insecten er een plekje kunnen vinden.

Door middel van educatie zoeken wij verbinding met de maatschappij. We vinden het belangrijk om mensen bewust te laten maken van de herkomst van hun voedsel, en welke keuzes zij daarin maken.

Onze deelname aan Boert Bewust sluit hier heel mooi op aan. Op deze manier hopen we de verbinding verder te versterken.

Bijzonderheden

Melkveebedrijf de Bolkhorst
Bolkhorstweg 1 Teuge

Film bordonthulling

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit