Melkveebedrijf de Hazelt

Over Melkveebedrijf de Hazelt

Lid geworden in juni 2020

Wij zijn Thomas en Rosanne. Op een steenworp van de IJssel, vlakbij de stad Deventer, in Terwolde, ligt aan een doodlopende weg onze boerderij verstopt. Het is een prachtig plekje, waar ook de natuur volop een plek krijgt binnen ons familiebedrijf. Op ons natuurinclusieve melkveebedrijf produceren wij op een duurzame wijze melk en vlees, en bieden wij een leer- en werkplek voor deelnemers van een zorginstelling.

Onze 85 koeien houden we in een comfortabel ingerichte stal en eten alleen van eigen land. Een groot deel van het jaar lopen ze lekker buiten in de wei. Zelfs op stal voeren we ze het grootste deel van het jaar vers gras.

Naast koeien zijn andere dieren ook welkom op onze boerderij. Varkens en kippen scharrelen buiten rond. Vogels en insecten gebruiken de beplanting op en om het erf om van te eten en in te nestelen. Voor de pieren en wormen in de grond van onze weides wordt goed gezorgd met duurzaam bodembeheer. Onze varkens eten sojavrij van reststromen uit de fruitteelt.

We genieten van de combinatie van het boerenleven en de natuur. Hier laten we anderen van meegenieten en zoeken graag de verbinding met de maatschappij. Zo zijn deelnemers van een lokale zorginstelling bij ons te gast. Door een klompenpad dat deels over ons land loopt, kunnen we burgers daarvan laten meegenieten. Ook zoogdieren, vogels en insecten vinden bij ons een plek in de verschillende landschapselementen die wij bewust laten staan of herintroduceren. We zijn ons bewust van het feit dat het voor veel mensen niet vanzelfsprekend is om zo te wonen en te werken.

Met de lokale verkoop van ons vlees bij fruitkwekerij Klomp in Twello én met onze deelname aan IJsselvallei Boert en Eet Bewust, willen we ons bedrijf beter zichtbaar en beleefbaar maken, zodat we in de toekomst meer mensen kunnen laten meedelen in het moois dat ons bedrijf te bieden heeft.

Bijzonderheden

Melkveebedrijf de Hazelt
Hazeltweg 1
Terwolde

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit