Melkveebedrijf de Hazelt

Over Melkveebedrijf de Hazelt

Lid geworden in juni 2020

Wij zijn Thomas en Rosanne. Vlakbij de stad Deventer, in Terwolde, ligt aan een doodlopende weg onze melkveehouderij een beetje verstopt. Het is een prachtig plekje, waar ook de natuur volop een plek krijgt binnen ons familiebedrijf. Heel wat zoemende insecten en fluitende vogels foerageren op of rond ons erf.

Onze 80 koeien houden we in een comfortabel ingerichte stal en een groot deel van het jaar lopen ze lekker buiten in de wei. Zelfs op stal voeren we ze het grootste deel van het jaar vers gras. Onze dieren zijn voor ons geen productiemachines, maar we behandelen onze dames met liefde. Die liefde vertaalt zich in goede zorg met veel aandacht voor welzijn en gezondheid van de melkkoeien en het jongvee.

We genieten van de combinatie van het boerenleven en de natuur. Door een klompenpad dat deels over ons land loopt, kunnen we anderen daarvan laten meegenieten. Ook zoogdieren, vogels en insecten zijn bij ons te gast in de verschillende landschapselementen die wij bewust laten staan of herintroduceren. We zijn ons bewust van het feit dat het voor veel mensen niet vanzelfsprekend is om zo te wonen en te werken.

Niet alleen produceren wij melk op ons bedrijf, ook experimenteren wij op kleine schaal met andere producten die op een boerderij voorkomen. Momenteel zijn we bezig om pakketten te verkopen met vlees dat afkomstig is van onze eigen koeien.

Met deze verkoop én met onze deelname aan IJsselvallei Boert en Eet Bewust, willen we ons bedrijf beter zichtbaar en beleefbaar maken, zodat we in de toekomst meer mensen kunnen laten meedelen in het moois dat ons bedrijf te bieden heeft.

Bijzonderheden

Melkveebedrijf de Hazelt
Hazeltweg 1
Terwolde

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit