Melkveebedrijf familie Bijsterbosch

Over Melkveebedrijf familie Bijsterbosch

Lid geworden in juli 2020

Wij zijn familie Bijsterbosch. In het Gelderse plaatsje Heerde runnen wij een melkveebedrijf. Ons bedrijf ligt tegen de bebouwde kom aan, wat betekent dat er met regelmaat mensen langs ons bedrijf rijden. We besteden daarom zorg en aandacht aan de uitstraling van ons bedrijf, zodat het er netjes uitziet. Het is toch een beetje ons visitekaartje!

We zijn een echt familiebedrijf, waar met meerdere generaties samen het werk wordt gedaan. Dat is iets waar we trots op zijn.

Binnen onze bedrijfsvoering kiezen we voor een optimale aanpak, niet voor maximale aanpak. We hoeven niet bij de top te horen. Als de dieren maar gezond zijn en voor ons voldoende melk produceren, zijn we tevreden.

Om de dieren gezond te houden, besteden we veel aandacht aan hun welzijn. Een groot deel van het jaar lopen de koeien in de wei. Kalfjes worden geboren in ruime, schone strohokken, zodat ziektekiemen geen kans krijgen.

Al het moois dat het bedrijf ons biedt, delen we graag met anderen. Zo nodigen we bijvoorbeeld buurtbewoners uit als de koeien voor het eerst weer de wei in gaan. Juist vanwege de unieke ligging van ons bedrijf, vinden we het belangrijk om burgers bij ons te betrekken.

Op die manier willen we ze bewust maken van wat we doen, en leren kinderen weer dat melk niet uit de winkel komt, maar dat de koe de melk produceert.

Met onze deelname aan IJsselvallei Boert en Eet Bewust, willen we deze verbinding versterken!

Bijzonderheden

Melkveebedrijf familie Bijsterbosch
Zuppeldseweg 16
Heerde

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit