Melkveebedrijf familie Menkveld

Over Melkveebedrijf familie Menkveld

Lid geworden in juli 2023

Wij zijn familie Menkveld. In het mooie dorpje Welsum langs de IJssel ligt ons melkveebedrijf. Op dit moment staat de 3e generatie aan het roer. De 4e generatie werkt al volop mee en hoopt het stokje over te nemen.

Ons bedrijf telt 110 melk- en kalfkoeien met bijbehorend jongvee. De koeien worden door twee melkrobots gemolken en de melk leveren we aan Friesland Campina. Een klein gedeelte van de melk verwerken we zelf tot heerlijke zuivelproducten die we aan huis verkopen.

Dierengezondheid en -welzijn staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom is de stal geïsoleerd en voorzien van ventilatoren. Zo komen onze koeien rustig de warme zomerdagen door. Daarnaast hangen er koe-borstels waar ze graag even tegenaan gaan staan. Met de zonnepanelen op het dak wekken we eigen stroom op. Onze koeien en het jongvee genieten een gedeelte van het jaar van weidegang. Naast het verse gras schotelen we de dames een lekker rantsoen van mais en kuilgras voor. Hierdoor blijven ze gezond en produceren ze de lekkerste melk.

Met de zuivelverkoop aan huis komen wij in contact met de burger en gaan we graag met ze in gesprek. We laten met plezier zien hoe wij op een eerlijke manier zuivel produceren. De zuiveltak is voor ons de verbinding tussen boer en burger. Door mee te doen aan IJsselvallei Boert en Eet Bewust hopen we ons verhaal nóg zichtbaarder te maken.

 

Bijzonderheden

Boerenzuivel Menkveld
IJsseldijk 113
8196KD Welsum

Bestand:Facebook f logo (2019).svg - Wikipedia Boerenzuivel Menkveld

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's