Melkveebedrijf familie Winterman

Over Melkveebedrijf familie Winterman

Lid geworden in juli 2020

Wij zijn familie Winterman. In Twello hebben we een melkveebedrijf dat vlak tegen een woonwijk aan ligt. Best een uniek plekje, zowel voor ons als voor de bewoners uit de wijk, die de koeien vanuit hun woonkamer in de wei zien lopen.

Ieder jaar, als de koeien na de winter weer de wei in gaan, nodigen we de buurtbewoners uit om te komen kijken. Dat is altijd een succes. Het geeft ons voldoening om op die manier in verbinding te zijn met onze buren, die tegelijk ook onze consumenten zijn.

Sinds kort verkopen we aan de weg eieren van onze eigen kippen waar veel animo voor is. In de toekomst willen we lokale afzet van producten misschien wel gaan uitbreiden. Het is een mooie manier om mensen te verbinden en meer inzicht te geven in het boerenleven.

Onze koeien worden geboren op ons bedrijf en blijven net zo lang op ons bedrijf ,totdat ze niet meer in staat zijn om goede melk te produceren. Het is een bewuste keuze om de productie van de melk niet zo hoog mogelijk te hebben. We zoeken naar een optimum, zodat ook de gezondheid van de koe gewaarborgd blijft.

We beheren een aantal hectares land, waar weidevogel nesten door vrijwilligers gezocht en gemarkeerd worden. Zo kunnen we de nesten beschermen en zijn de vogels in staat hun jongen groot te brengen.

We doen mee met IJsselvallei Boert en Eet Bewust, om de verbinding die we al hebben met de maatschappij, verder te versterken en in de toekomst misschien zelfs uit te breiden!

Bijzonderheden

Melkveebedrijf familie Winterman
Achter ‘t Holthuis 3
7391 TN Twello

Facebook melkveebedrijf familie Winterman

 

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit