Melkveebedrijf Klunder

Over Melkveebedrijf Klunder

Lid geworden in juli 2020

Wij zijn familie Klunder. Ons melkveebedrijf, De Maatakker, ligt aan de openbare weg, in het Gelderse Terwolde.

Onze koeien houden we in een ligboxenstal, die we in 2012 hebben gebouwd. De stal voldoet aan een scala van welzijnseisen, om de leefomgeving van de koeien comfortabel te houden. Zo hangen er borstels waar de dieren hun vacht kunnen borstelen, zijn de ligbedden voorzien van een dikke laag strooisel en rijdt er een mestrobot rond die de vloer goed schoon houdt.

Het optimale comfort in combinatie met hygiënisch werken zorgt voor gezonde koeien, die op hun beurt prachtige, gezonde melk produceren. Onze melk heeft het Beter Leven keurmerk.

De koeien melken we in een carroussel, een ronde, draaiende melkput. Rondom de melkput zijn grote ramen geplaatst, waardoor je van buitenaf een kijkje kunt nemen bij het melken.

Iedere ochtend beginnen we met veel plezier aan de dag. Het boerenleven is zo anders dan wanneer we een ‘gewone’ kantoorbaan zouden hebben.

Voor de toekomst van ons bedrijf, en zeker de volgende generatie, is het belangrijk om draagkracht te blijven houden in de maatschappij. We moeten er mogen zijn. Wij proberen aan die draagkracht een steentje bij te dragen, door transparant te werken en mensen uit te nodigen op ons bedrijf.

Door mee te doen met IJsselvallei Boert en Eet Bewust, hopen we die bewustwording bij boeren en burgers te vergroten. Zodat er ook in de toekomst ruimte blijft voor de Nederlands boer!

Bijzonderheden

Melkveebedrijf Klunder
Vaassenseweg 12
Terwolde

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit