Melkveebedrijf Kragt

Over Melkveebedrijf Kragt

Lid geworden in juli 2020

Wij zijn de familie Kragt uit het Gelderse De Steeg, vlakbij de IJssel. Daar runnen wij een melkveebedrijf en we staan altijd klaar voor onze dieren.

Op ons bedrijf houden we ongeveer 190 melkkoeien, en daarnaast zijn er kalfjes en jongvee aanwezig, die in de toekomst als melkkoe aan de slag komen. Onze melk gaat naar de fabriek waar er Leerdammer kaas van wordt gemaakt.

Voor ons is het een vanzelfsprekendheid om goed te zorgen voor ons vee en ons land, om een balans te vinden zodat verspilling van voer en mest minimaal is. Dat komt immers ook het milieu en de leefomgeving ten goede.

Tegelijk moeten we ook een inkomen verdienen en de kosten voor ons bedrijf moeten betaald worden. Dat is soms best een lastige zoektocht, zeker met de opeenstapeling van regels in ons land.

Mede daarom hebben we bewust gekozen om melk te gaan leveren die geproduceerd is, zonder gebruik van genetisch gemodificeerd voer. VLOG melk wordt dat genoemd.

Als boer zijn we steeds weer op zoek naar manieren om ons verhaal te vertellen. We vinden het van groot belang dat burgers het verhaal achter het boerenbedrijf leren kennen en weten wat er bij komt kijken om voedsel te produceren. Samen met collega’s willen we dit graag verder uitdragen.

Met onze deelname aan IJsselvallei Boert en Eet bewust, hopen we die verbinding met de maatschappij én onze collega’s verder te versterken!

Bijzonderheden

Melkveebedrijf Kragt
Havikerwaard 51
De Steeg

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit