Melkveebedrijf Nooteboom

Over Melkveebedrijf Nooteboom

Lid geworden in juli 2020

Wij zijn familie Nooteboom. Met z’n tweeën hebben we het melkveebedrijf, dat onze ouders hebben opgebouwd, overgenomen en ontwikkeld tot een modern melkveebedrijf. Twee gezinnen kunnen van ons bedrijf leven.

Bij de ontwikkeling van ons bedrijf houden we een nuchtere kijk op de omgeving en zijn we steeds weer op zoek naar een balans. Want naast de verantwoording naar onszelf en onze gezinnen, voelen we ons ook verantwoordelijk voor natuur, mensen om ons heen. Rekening houden met de ander is voor ons een vanzelfsprekendheid. Een bedrijf moet wat ons betreft niet alleen economisch, maar ook maatschappelijk gezond zijn.

Ondanks dat we een modern bedrijf hebben, heeft ook de natuur een prominente plek in onze bedrijfsvoering. Van diverse bomenrijen met nestkasten tot rijen zonnebloemen langs de maïs. Zo bieden we ook aan vogels en insecten een plek.

De daken van de stallen liggen vol met zonnepanelen. Daarmee wekken we volledig alle energie op die we zelf gebruiken, én wekken we energie op die weer gebruikt kan worden voor andere gezinnen. Zo zetten we ons bedrijf efficiënt in om ook zorg te dragen voor het klimaat.

We laten graag zien hoe wij ons bedrijf runnen en houden ervan om met mensen in gesprek te gaan. We zien daarin een uitdaging om wensen vanuit de maatschappij mee te nemen in de toekomstige ontwikkeling van ons bedrijf.

Door mee te doen met IJsselvallei Boert en Eet Bewust willen we de verbinding met de burgers meer opzoeken, het gesprek aan gaan en zo als een visitekaartje van de melkveesector ons bedrijf openstellen!

Bijzonderheden

Melkveebedrijf Nooteboom
Meenseweg 10
Heerde

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit