Melkveebedrijf Welgelegen

Over Melkveebedrijf Welgelegen

Lid geworden in juli 2020

Wij zijn familie Lankhorst.

In Voorst runnen wij een melkveebedrijf, een pachtbedrijf, dat onderdeel is van Landgoed Beekzicht. Zowel de melkkoeien, als de jonge koeien (het jongvee), lopen een groot deel van het jaar in de wei.

Omdat ons bedrijf onderdeel is van een landgoed, en een landgoed weer valt onder de Natuurschoonwet, is dit ook heel bepalend voor onze manier van boeren. Zo is ons bedrijf zó ingericht met diverse landschapselementen, zoals hagen, knotwilgen en een hoogstamboomgaard, dat het goed passend is in de omgeving, en er aantrekkelijk uitziet.

Milieu en natuur krijgen volop de aandacht binnen onze bedrijfsvoering. Zonnepanelen op de daken van de stal zorgen voor meer dan 75% van de stroom die we verbruiken. Natuurelementen zijn erg mooi, maar leveren ook de nodige uitdagingen voor het runnen van ons bedrijf. Het is de kunst daarin een balans te vinden.

Over het kerkenpad dat door één van onze weilanden loopt, wandelen regelmatig mensen, waar we zo af en toe een praatje mee maken. We willen mensen graag meer vertrouwd maken met het boerenleven. We vinden die verbinding met burgers via verschillende maatschappelijke initiatieven erg leuk, en daarom doen wij mee met IJsselvallei Boert en Eet Bewust!

Bijzonderheden

Melkveebedrijf Welgelegen
Voorsterklei 4
Voorst

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit