Melkveebedrijf Wullink de Twee Hagen

Over Melkveebedrijf Wullink de Twee Hagen

Lid geworden in juli 2020

Wij zijn de familie Wullink. Wij wonen in een mooie, monumentale IJsselhoeve waar we een melkveebedrijf runnen.

Op ons bedrijf houden we 300 melkkoeien. Dat wordt tegenwoordig een megastal genoemd en heeft een wat negatieve klank. Toch laten wij met ons bedrijf zien dat we, ondanks een bepaalde bedrijfsgrootte wel degelijk aan allerlei maatschappelijke eisen voldoen.

Zo lopen onze koeien bijvoorbeeld veel in de wei. Het weiden in de Uiterwaarden vraagt de nodige tijd doordat we de koeien dagelijks twee keer de weg over moeten laten steken. Het leuke is dat, als mensen even moeten wachten, er leuke gesprekken kunnen ontstaan én het weiden in de Uiterwaarden levert een mooi plaatje op.

Ook werken we veel met en voor de natuur. We beheren ongeveer 40 hectare natuurland, waarvan een klein bos. Het geeft ons veel voldoening om ons bedrijf te combineren met natuurbeheer. De aantallen weidevogels in ons gebied nemen zelfs toe!

Dit jaar gaan we de daken van de stallen vol leggen met zonnepanelen. Daarmee wekken we onze eigen energie op én wekken we ook nog eens stroom op voor circa 150-200 huishoudens in de regio. Mooi om zo ook de daken van de stallen te benutten.

Het is belangrijk om als boeren een positief verhaal vanuit de landbouw te vertellen, met mensen in gesprek te gaan en de dialoog te zoeken. Daarom doen wij mee met IJsselvallei Boert en Eet Bewust!

Bijzonderheden

Melkveebedrijf familie Wullink
Marledijk 21
Marle

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit