Melkveehouderij De Weuste

Over Melkveehouderij De Weuste

Lid geworden in januari 2020

Ik ben Evert-Jan. In het Gelderse plaatsje Twello run ik samen met mijn kinderen een melkveebedrijf. Ons bedrijf ligt op een unieke plek, dichtbij het dorp, maar tegelijk een echt agrarisch gebied. De boerderij stamt al uit 1877, en gaat al generaties mee.

Op ons bedrijf houden we ongeveer 100 melkkoeien en 60 stuks jongvee. De koeien gaan ieder voorjaar, zodra het weer het toelaat, de wei in, en lopen tot in het najaar buiten. We genieten zelf enorm van dit typische Hollandse plaatje, de grazende koeien in de groene wei.

We besteden volop aandacht aan de gezondheid en het welzijn van onze dieren. In de ontwikkeling van ons bedrijf proberen we steeds weer keuzes te maken die voor lange termijn houdend zijn, zodat we een gezond bedrijf houden, dat toekomstbestendig is.

Naast de zorg voor de dieren, besteden we ook aandacht aan natuurbeheer op ons bedrijf. Vogels hebben alle ruimte om te nestelen en insecten te vinden om zich mee te voeden. Ook vleermuizen vliegen er rond.

Door schoolklassen op ons bedrijf te ontvangen, leren we kinderen over het leven op de boerderij, en wat er komt kijken bij het produceren van voedsel. De beleving van het boerenleven en natuurbeleving willen we graag meer bij burgers onder de aandacht brengen. We verkopen momenteel rauwe melk en eieren van onze kippen vanaf ons erf, mogelijk willen we dat in de toekomst verder uitbreiden. Gastvrijheid is belangrijk, we willen graag dat mensen zich welkom voelen bij ons. Door onze deelname aan Boert Bewust hopen we dit verder te gaan versterken.

Bijzonderheden

Melkveehouderij De Weuste / Aalpoel
Rijkstraatweg 142
7391 MG Twello

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit
Duurzaamheid