Melkveehouderij familie Hekkert

Over Melkveehouderij familie Hekkert

Lid geworden in juli 2020

Wij zijn familie Hekkert. Hoog op een terp in het dorpje Vorchten ligt ons melkveebedrijf. Op ons bedrijf houden we koeien voor de productie van melk. Daarnaast zijn er kalfjes die geboren worden zodat de koe melk gaat geven. De vaarskalfjes blijven en worden later prachtige melkkoeien. De eerste maanden van hun leven verblijven de kalveren in groepen in strohokken. Als ze ouder worden komen ze in een stal met comfortabele ligboxen.

Op de stal liggen zonnepanelen, waarmee we de energie opwekken die we verbruiken. Op die manier boeren we energie neutraal. Het dak is er immers toch en de zon schijnt regelmatig, dus dan is het mooi als je dat kunt gebruiken voor energie opwekking.

Natuur heeft een belangrijke plek in onze bedrijfsvoering, al is het economisch niet altijd rendabel. Het levert echter wel veel voldoening en werkplezier, en dat is zeker ook belangrijk. We zoeken steeds naar een balans tussen die factoren, zodat het één niet ten koste gaat van het ander.

Als boer maak je lange werkdagen en lang niet alle uren die je werkt krijg je ook uitbetaald. Dat is wel eens frustrerend, omdat we de prijs van de melk niet zelf kunnen bepalen.

Dat de toenemende regeldruk vanuit de overheid steeds groter wordt vinden we lastig en ervaren we ook wel als bedreigend. Juist door ons verhaal te vertellen en mensen bekend te maken met het boerenleven hopen we dat er begrip komt voor boeren, zodat er ook op dat gebied meer rust komt.

Door mee te doen met IJsselvallei Boert en Eet Bewust dragen we dit uit en werken we samen met andere boeren om een krachtig én prachtig verhaal naar buiten brengen!

Bijzonderheden

Melkveehouderij familie Hekkert
Kerkweg 21
Vorchten

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit