Natuurboerderij Villa Bakhuis

Over Natuurboerderij Villa Bakhuis

Lid geworden in juli 2020

Wij zijn Albert Hassink en Marleen Markgraaf. In een natuurgebied aan de IJssel, in het Gelderse Veessen, runnen wij opfok- en vleesveebedrijf Villa Bakhuis.

Villa Bakhuis is geen op zichzelf staand bedrijf. Een paar kilometer verder, in het plaatsje Oene, ligt het ouderlijk bedrijf van Albert, waar melkkoeien gehouden worden. Omdat een koe pas melk geeft, als zij een kalfje krijgt, zijn er op die locatie met grote regelmaat kalveren. De vrouwelijke kalveren, de vaarsjes, worden op Villa Bakhuis opgefokt tot melkkoe, en gaan dan terug naar het melkveebedrijf.

De stierkalfjes komen ook naar Villa Bakhuis. Zij worden daar tot een leeftijd van 24-30 maanden afgemest, waarna ze geslacht worden. Het vlees van deze dieren verkopen wij zelf en via verschillende verkooppunten.

Villa Bakhuis is het eerste natuurinclusieve bedrijf in de provincie Gelderland. Diverse natuurgronden worden door ons beheerd. We maaien het gras op die percelen pas laat, zodat vogels hun kuikens kunnen grootbrengen. Na het maaien gaat het vrouwelijk jongvee de natuurgebieden in, om daar op te groeien. Afhankelijk van de weersomstandigheden, komen zij pas rond december weer bij ons op stal te staan.

Naast het opfokken en afmesten van rundvee, vinden er op Villa Bakhuis nog een heel scala aan andere activiteiten plaats. Zo is het een officiële trouwlocatie, kan er vergaderd worden in de skybox en worden er zelfs uitvaarten gehouden.

Door mee te doen met IJsselvallei Boert en Eet Bewust, willen we de band met de lokale omgeving verder versterken. We vinden het erg leuk om mensen te ontvangen, te vertellen over onze bedrijven en met elkaar het gesprek over voedsel aan te gaan!

 

 

Bijzonderheden

Natuurboerderij Villa Bakhuis
IJsseldijk 3
8194 LA Veessen

Bestand:Facebook f logo (2019).svg - Wikipedia Villa Bakhuis
Website Webpagina Web World Wide - Gratis vectorafbeelding op Pixabay  www.villabakhuis.nl

 

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit