Pluimveebedrijf ‘t Kip

Over Pluimveebedrijf ‘t Kip

Lid geworden in juli 2020

Wij zijn familie de Zwaan. In Emst ligt ons pluimveebedrijf, waar we kippen houden voor de productie van eieren. Daarnaast hebben we een koppeltje koeien, een paar geiten en ongeveer 120 schapen.

Ons bedrijf is bewust geen groot bedrijf. We proberen door kleinschalig te boeren een goede boterham te verdienen. Lange tijd boerden we biologisch, maar door het wegvallen van de afzet van de eieren, zijn we daar tijdelijk mee gestopt. In de toekomst hopen we wel weer op deze wijze ons bedrijf te kunnen runnen.

De stal waarin de kippen verblijven, is een traditionele scharrelstal. De mest laten we in de stal liggen en voeren we niet tussentijds af. Dat levert mooie mest, die natuurlijk gedroogd is, zonder dat er machines aan te pas hoeven te komen.

Het laten liggen van de mest trekt mestkevers aan, die eitjes leggen wat meer mestkevers oplevert. Deze mestkevers vreten bloedluis, iets waar kippen veel last van kunnen hebben. Het is mooi dat er een natuurlijke manier is om de bloedluis te bestrijden, want zo hoeven we niet allerlei middelen te gebruiken

We doen mee met IJsselvallei Boert en Eet Bewus omdat we graag verbinding willen zoeken met de maatschappij, zodat boeren en burgers geen vreemden voor elkaar zijn. Door de verkoop van eieren bij ons aan de weg, hebben we al regelmatig contact met mensen. In de toekomst willen we dit graag versterken!

Bijzonderheden

Pluimveebedrijf ‘t Kip
Oranjelaan 53
Emst

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur