Slingerland VOF

Over Slingerland VOF

Wij zijn Jillis en Anneke Slingerland. Samen met onze kinderen wonen en werken wij op ons kalverbedrijf in het plaatsje Hall.

Onze dieren worden gehouden volgens de voorschriften van het Beter Leven 1 ster keurmerk van de Dierenbescherming. Dat betekent onder andere dat onze dieren meer ruimte hebben, er daglicht de stal binnenkomt en de dieren ‘speelgoed’ hebben om zich mee te vermaken.

Op de daken van de stal liggen zonnepanelen, waarmee we volledig zelfvoorzienend zijn que energie. Rondom het bedrijf en de percelen land die we beheren, liggen struiken en kleine bossen waar allerlei vogels, insecten en andere kleine zoogdieren leven. Op het erf vliegen in het voorjaar de zwaluwen druk heen en weer naar hun nestjes om hun jongen te voeden. De bloemen in de tuin en rond het erf zijn een oase voor insecten. Het is mooi om op ons bedrijf die combinatie met natuurbeheer te hebben.

De kalverhouderij is ontstaan uit het ‘restproduct’ van de melkveehouderij, namelijk de stierkalveren die geboren worden om een koe melk te laten geven, maar die uiteraard zelf later geen melk kunnen geven. Deze kalveren verzorgen wij, en brengen wij tot waarde in Nederlands kalfsvlees. Het voer waar we onze dieren mee voeren bestaat voor het overgrote deel ook uit restproducten, zoals de weipoeder die afkomstig is uit de kaasmakerij. Als een kalf wordt geslacht, dan wordt alles van het kalf gebruikt, zelfs de huid en de botten, waardoor er geen restafval overblijft!

In de toekomst zouden we graag zien dat ook in Nederland meer kalfsvlees geconsumeerd wordt, want het is jammer dat nu het overgrote deel voor export gaat. Er zijn plannen om een skybox te maken, zodat mensen via ramen een kijkje in de stal kunnen nemen.  Want door mensen bekend te maken met onze sector, hen uit te nodigen op ons erf, willen we de kalversector onder de aandacht brengen. Mede daarom doen wij ook mee met Boert Bewust!

Bijzonderheden

Slingerland
Lendeweg 8
Hall

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit