Tuinderij Doorn

Over Tuinderij Doorn

In het Gelderse plaatsje Heerde ligt ons familiebedrijf, tuinderij Doorn, een bedrijf dat al generaties lang meegaat. In onze kassen verbouwen we komkommers, tomaten, paprika’s en aubergines. De komkommers zijn voor ons het belangrijkste product dat we telen.

Onze groenten worden zoveel mogelijk op biologische wijze beschermd tegen ongedierte, met als uitzondering de bestrijding van luizen. Luizen planten zich zo snel voort, dat we met biologische bestrijding dit niet kunnen oplossen. Omdat we graag gezonde, smakelijke groentes produceren, kiezen we hier voor chemische bestrijding. Niemand wil immers komkommers met plekken kopen! Toch hopen we over een aantal jaren ook de luis op natuurlijke wijze te kunnen bestrijden.

Voor de teelt van de komkommers zijn we goedgekeurd voor PlanetProof, een keurmerk dat uitgegeven wordt aan tuinders die extra inspanningen verrichten op het gebied van duurzaamheid.

Verbinding met de consument is belangrijk, ook als het gaat om de afzet van onze producten. Door mee te doen met Boert Bewust hopen we die verbinding nog meer te versterken!

Bijzonderheden

Tuinderij Doorn
Kerkdijk 3
8181 RR Heerde

Website Tuinderij Doorn

 

Maatschappij
Milieu
Energie
Natuur
Beeldkwaliteit