Melkveebedrijf van de Kamp

Over Melkveebedrijf van de Kamp

Lid geworden in januari 2020

Ons moderne melkveebedrijf ligt in het buitengebied van Twello naast landgoed de Noordijk. Op boerderij de Elshof houden we 170 zwartbonte koeien en 80 stuks pinken en kalfjes. Rondom de boerderij ligt een ruime huiskavel waar we onze koeien van het voorjaar tot in het najaar kunnen weiden.

De melk van onze koeien heeft het keurmerk ‘On the way to Planet Proof’, wat betekent dat we net wat meer doen voor het welzijn van de koe, de natuur rond onze boerderij en het klimaat. Zo hangen in onze stal 4 koeborstels, waar de koeien zich heerlijk laten masseren. Ook wekken we via zonnepanelen onze eigen stroom op. Daarnaast doen we aan bosbeheer.

Bijzonder aan ons bedrijf is toch wel de verkoop van verse melk vanuit het Melkhuisje bij de ligboxenstal. Je tapt je eigen verse melk bij Melktap Wilp. Je ziet de koeien lopen, in de wei of in de stal. In het voorjaar gaan de koeien weer naar buiten en daar kun je bij zijn.

Als boerderij-educatie boer ontvangen we schoolklassen, BSO’s en andere belangstellenden op  ‘de Elshof’. We genieten ervan om de gasten onze boerderij te laten zien en ervaren. We vinden het belangrijk om te laten zien waar de melk vandaan komt. Er zijn immers steeds meer mensen waarvoor het agrarisch bedrijf onbekend terrein is. Daarom doen we mee aan IJsselvallei Boert en Eet Bewust .

Graag tot ziens!

Bijzonderheden

VOF van de Kamp
Zwarte Kolkstraat 22
7384 DB Wilp

Website Melktap Wilp 

Facebook Melktap Wilp

 

 

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit